За нас
<КОРПОРАТИВНО ВИДЕО> ...................................................................................................................................................................................................................................................................... Лаки 131 ООД Пловдив е регистрирана през 2003 г. като наследник на учредителя през 1991 г. ЛАКИ 131 Емил Русков. Основната дейност е отливане на детайли от алуминиеви сплави под високо налягане. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2000 от октомври 2005 г. с актуализиран сертификат ISO 9001:2016 от 01.10.2016г. Персоналът е сформиран от млади специалисти, които са добре квалифицирани. Моментният капацитет е около 1200 тона алуминиеви отливки годишно. Мисията на компанията е да отговори на нуждите на потребителите в широк спектър от пазарни възможности, тъй като увеличава възможностите и новите пазари с нови продукти и нови технологии. Фирмата предлага своите продукти на български и чуждестранни производители от различни сектори на индустрията. Фирмата извършва леене със студена камера. Цикълът на леене е различен според вида, теглото и дебелината на детайла. Включва: леене под налягане на части от алуминиева сплав, последващо механично почистване, шлайфане,пробиване на отвори, нарязвяне на резба,и довършителна обработка.След първоначалтоно подготвяне на частите ние правим също и механична обработка на стругови и фрезови машини с 3, 4 и 5 осни операции. Производството на Laki 131 се състои от части, със инструменти собственост на нашите клиенти и произведени в нашия инструменталин цех.Това са - клемни кутии, части за електро двигатели,ЛЕД осветление -корпуси, различни видове части за машини,мебели, както и части за автомолимна промишленост. . Основните приходи на компанията се генерират от клиент в България и страните от Европейски Съюз -от различни сектори на индустрията - машиностроене, строителство, мебели, електричество, LED осветление, автомобилостроене. Кредитната точка на компанията на българския пазар са както български фирми, така и компании от цял ​​свят На външния пазар основен клиент на компанията са: ATB MOTORENWERKE GmbH - Tamel -Полша ATB ANTRIEBESTECNIK GmbH - Германия LENZE ITALIA GmbH - Италия LENZE OPERATIONS GmbH - Германия, Австрия, Полша, Чехия, Китай ATLAS COPCO LIFTON Ltd. - България Китай, Белгия Husqvarna Group - Швеция Schneider Electric- Германия, Франция, Швейцария LEDVANCE (OSRAM) Германия WATTS Industries Italia S.r.l. FESTO -Германия, България VIZULO -Латвия / LED осветление АТРА- България ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ АД -България ОБЕРТОН СД - България.


Нашата компания притежава следните машини и оборудване за производство на частите :
- 1 брой, хоризонтална машина с усилие на затваряне -280 тона; максимално залято тегло 1,5 кг.
- 1 брой, хоризонтална машина с усилие на затваряне 300 тона 2019 г.; максимално залято тегло 2,0 кг.
- 3 броя, хоризонтални машини с усилие на затваряне 400 тона 2019 г.; максимално залято тегло 2,5 кг.
- 1 брой, хоризонтална машина с усилие на затваряне 650 тона 2019 г.; максимално залято тегло 7,0 кг.
- 1 брой, хоризонтална машина с усилие на затваряне -950 t; максимално залято тегло 15 кг.
- 1 нови хоризонтални машини с усилие на затваряне 800 тона 2021 г.; максимално залято тегло 9,0 кг.

- 1 Предстои, монтаж през август 2022 г. -нова, 800-тонна леене машина напърно автоматизирана с роботи ,за отлични детайли с големи серии от автомобилната индустрия.


За довършителни детайли на обработка нашата фирма разполага производствен цех със шлифовъчни машини, преси машини за пробиване на отвори и резба, вибро-шлайф машини,шот бластинг машини - с лента и куки. Контрол на качеството на алуминиеви сплави: -Нашата компания контролира доставката на алуминиеви сплави с апарат за спектрален анализ и води записки 5 години назад. -Качеството на частите се осъществява с Ренген специализиран за алуминиеви отливки. Контрола и размерите се правят с 3 координатна измервателна машина. Основните предизвикателства пред бизнеса са принудени да се глобализират, създавайки по този начин условия за предотвратяване на екологични проблеми като: Поддържа умерен растеж на продажбите, който е широко разпространен на конкурентния пазар. Повишаване на качеството на продукта до НУЛА -дефект; Влизане в нови пазари с нови продукти и нови технологии. За да бъде конкурентоспособна в среда, характеризираща се с вътрешна и външна конкуренция, LAKI 131 се стреми непрекъснато да обновява машинния парк и да инвестира в оборудване и нови процеси и технологии, за да увеличи максимално автоматизацията на производството. Основната цел на LAKI 131 е да предлага на своите клиенти комплексни услуги, включително , проектиране на пресформи за леене, производство на пресформи за леене за детайли от алуминиева сплав, които включват: - доставка на алуминиева сплав, съчетана с нуждите на клиентите; - производство на инструментална техника, съвместно с инструментални фирми; - детайли за леене; - разработва правен процес за всяка позиция; - довършителни работи, мистрия, бластиране; - производство на бързи прототипи; - конструиране на нови пресформи за леене - изработка на нови пресформи за леене - отливане на частите от алуминий - механична обработка на отливки; - опаковка и експедиция на продукцията.


Производство
Нашата компания произвежда алуминиеви части за лека и тежка промишленост, машини, мебели,корпуси за LED осветление,части за автомобилна промишленост и др.
 
Леярски машини
Фирмата разполага със следните машини за леене:
250 t. - 1 машина
280 t. - 1 машина
300 t. - 1 машина
400 t. - 3 машини
650 t - 1 машина
800 t - 2 машини
950 t. - 1 машина
 
Механична обработка
CNC Стругове 4 броя
CNC Фрезови центри - 3 осни - 3 броя
CNC Фрезови центри -5 осни 3 броя
CNC Рободрил - 4 осен -1 брой
bestfakewatches